”En stille forsvinden”: Hvorfor Julie Rubow valgte at invitere hele Danmark indenfor da hendes mand fik Alzheimers

Julie Rubow, kendt fra DR-dokumentaren ”En stille forsvinden” fortæller om de sidste år sammen med hendes mand Bjørn Jacobsen. Han blev ramt af Alzheimers i en alder af 48 og døde 5 år senere. Julies fortælling tager tilhøreren med gennem det forløb hele familien blev kastet ud i, da Bjørn blev underlagt et system uden midler eller indsigt til at tilbyde ham behandling eller værdighed. Den giver også indblik i hvordan det er for en familie at leve i og med en dødelig sygdom uden håb, og ikke mindst hvordan Julie og Bjørn valgte at håndtere kærligheden og deres børn, der reagerede vidt forskelligt på sorgen og afmagten. 

“Jeg ser dig stadig” er titlen på Julie Rubow nye bog, hvor hun tager læseren igennem hendes personlige betragtniger og kamp for en værdig behandling af Bjørn.

Julie Rubows foredrag lægger her sin vægt på en fortælling om ulighed i sundhedssektoren, hvor manglende oplysning om både sygdom og behandlingsmuligheder udstiller et offentligt sundhedssystem der har kastet håndklædet i ringen. Udover at påpege de helt åbenlyse mangler hun og familien har mødt under Bjørns sygdom, vil hun også give sit bud på hvordan man med enkelte midler kunne prioritere et mere værdigt og effektivt forløb for Alzheimers-patienter.Foredrag kan Bookes via Athenas hjemmeside
eller send en forespørgsel via mail til kontakt@athenas.dk
eller kontakt Athenas direkte på telefon 35 11 21 31,
og hør hvordan jeg kan skræddersy et foredrag specielt til Jer.


Testimonials